Alias: corporateHeroBlock

Social Return

Maatschappelijke betrokkenheid

Als Professional Partners zijn wij altijd druk bezig met Social Return. Dit betekent dat we investeren in het bieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien de Social Return afspraken die we maken met onze opdrachtgevers niet als een verplichting, maar als een mooie kans om iets terug te doen voor de maatschappij.

Alias: trainingenBlock

‎Onze inzet

Alias: tekstblok

Door onze ruime expertise binnen het sociaal domein in te zetten kunnen wij op een zinvolle en vooral waardevolle manier invulling geven aan onze SROI afspraken. Dit heeft geresulteerd in samenwerkingen waar we trots op mogen zijn, daarom vertellen we waar je er met alle plezier meer over.  

Ons uitgangspunt voor de invulling van onze Social Return zijn projecten die ècht impact maken. Zomaar iets doen willen wij niet. Daarom gaan we voordat we met een project starten uitgebreid in gesprek met de opdrachtgever. Tijdens deze gesprekken gaan we direct de diepte in en inventariseren wij nauwkeurig waar nou echt de behoefte ligt. Zo komen wij samen tot een duurzaam project. 

Bij deze projecten stopt onze maatschappelijke betrokkenheid nog niet. Voor onze andere bezigheden zijn wij ook altijd op zoek naar duurzame en sociaal verantwoorde oplossingen. Zo krijgen onze professionals bijvoorbeeld jaarlijks van sinterklaaspresentje dat verzorgd is door een sociale werkplek, wordt onze lunch verzorgd door een sociaal catering bedrijf en laten wij ons drukwerk verzorgen door een organisatie met medewerkers met een beperking. Wanneer je iets samen kan doen, maakt dat het nòg mooier

Alias: quoteBlock

Sebastian Coops - Academy Manager, “Bezig zijn met Social Return laat mij de wereld net even op een andere manier zien. Je werkt samen met mensen die jij iets kunt leren maar andersom ook. Ik heb ontzettend veel leuke ervaringen opgedaan bij de leuke projecten die wij hebben ontwikkeld. Het mooie is: het werkt echt! Door de projecten hebben wij in twee jaar meer dan 40 mensen aan een baan kunnen helpen!”

Sebastian Coops - Academy Manager
“Bezig zijn met Social Return laat mij de wereld net even op een andere manier zien. Je werkt samen met mensen die jij iets kunt leren maar andersom ook. Ik heb ontzettend veel leuke ervaringen opgedaan bij de leuke projecten die wij hebben ontwikkeld. Het mooie is: het werkt echt! Door de projecten hebben wij in twee jaar meer dan 40 mensen aan een baan kunnen helpen!”

Alias: tekstblok

Onze projecten vanuit Social Return

Traineeships 
Wij werven actief medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zien wij een geschikte match? Dan nodigen we hen uit om deel te nemen aan een traineeship, om vervolgens bij ons in dienst te komen als Young Professional. Wij hebben de afgelopen jaren diverse kandidaten laten instromen tot onze traineeships. De traineeships van Professional Partners zijn bedoeld om Young Professionals op te leiden en te begeleiden tot zelfstandige vakbekwame consulenten in het sociaal domein. Na afronding van één van onze traineeships en het vergaren van de nodige kennis, maken zij veel meer kans op de arbeidsmarkt. 

Bij ons houdt het niet op bij alleen het aanbieden van traineeships. Met het ontwikkelen van op maat gemaakte opleidingsprogramma’s voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgen wij dat deelnemers sterker staan en sneller weer aan een baan kunnen komen. De afgelopen periode hebben wij de volgende maatwerk-opleidingen uitgevoerd:  

Formulierenbrigade: Stroomopwaarts 
Bij afronding van deze opleiding is de deelnemer vaardig in het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld algemene bijstand, bijzondere bijstand en terugvordering. Hiermee kunnen ze mensen die dit zelf moeilijk kunnen ondersteunen bij het invullen van deze formulieren. De opleiding tot formulierenbrigadier is gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Alias: quoteBlock

Nathalie - Formulierenbrigadier bij Stroomopwaarts,  "Als front desk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt van Stroomopwaarts en kan je vragen krijgen over zaken als de participatiewet. Daarom heb ik tijdens mijn werk via Professional Partners hierover een training gevolgd, zo kan ik daar de juiste informatie over geven."

Nathalie - Formulierenbrigadier bij Stroomopwaarts
"Als front desk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt van Stroomopwaarts en kan je vragen krijgen over zaken als de participatiewet. Daarom heb ik tijdens mijn werk via Professional Partners hierover een training gevolgd, zo kan ik daar de juiste informatie over geven."

Alias: tekstblok

Klantencontactcentrum opleiding: Zaanstad 
Ook onze opleiding tot KCC-medewerker is gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij afronding van deze opleiding is de deelnemer vaardig in telefonisch klantcontact in het KCC. We hebben kandidaten opgeleid zodat ze zelfstandig aan de slag kunnen met de systemen van de gemeente en klanten goed te woord kunnen ‎‎staan.

Door de afwisseling tussen theorie en kennisvragen wordt de deelnemer aangezet tot nadenken en zelf komen tot de juiste oplossing. Met deze werkwijze beklijft de informatie het beste. Daarnaast zijn er praktijkdagen onder leiding van een trainer van Professional Partners, waarin de kandidaten het geleerde in de praktijk brengen. Zo kunnen de deelnemers snel als volwaardig werknemer weer deelnemen aan de arbeidsmarkt. 

Alias: quoteBlock

Onderweg naar een nieuwe baan met een traineeship., Alles wat je aandacht geeft, groeit! Na een week van intensieve training ‘on the job’, kunnen trainees direct aan de slag als medewerker bij het Klantcontactcentrum bij de gemeente Zaanstad.

Onderweg naar een nieuwe baan met een traineeship.
Alles wat je aandacht geeft, groeit! Na een week van intensieve training ‘on the job’, kunnen trainees direct aan de slag als medewerker bij het Klantcontactcentrum bij de gemeente Zaanstad.

Alias: tekstblok

En nu verder!

Wij zijn uiteraard erg trots op onze inspanningen binnen de Social Return tot nu toe. Dat geeft ons energie om door te gaan. We zijn dan ook al druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten.
Één van deze projecten waar we nu al enthousiast over zijn is ons Boostcamp.


Met het Boostcamp gaat Professionals Partners op een enthousiaste manier een exclusieve groep van kandidaten die moeite heeft met het vinden van betaald werk ondersteunen in hun zoektocht. Het Boostcamp staat onder leiding van een ervaren coach en bestaat uit een intensieve training waarbij deelnemers erachter komen wat ze willen bereiken in hun loopbaan gebaseerd op wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe ze dat gaan doen. We gaan werken aan hoe ze zichzelf tijdens een sollicitatiegesprek het beste presenteren en wat hun doel is voor de korte- en lange termijn. Hiermee geven wij de kandidaten een intrinsieke boost om verder te kunnen in hun zoektocht naar een passende baan. 

Alias: pPInCijfersBlock

Social Return in cijfers

€192

‎ duizend

Het bedrag dat wij geïnvesteerd hebben in social return sinds maart 2021.

40+

mensen

Zijn via onze social return projecten geholpen aan hun nieuwe baan!

7

projecten

Hebben wij al mogen uitvoeren.

Alias: infoBlock1

Meer weten?

Neem contact met ons op! Wil je meer weten over de Social Return invulling van Professional Partners, wij vertellen je er graag meer over.

Contact

Casuistiek Overleg Tekengebied 1

×
Inloggen
×
Jouw favoriete vacatures
Cookie icon
Wij gebruiken cookies om de statistieken van onze site bij te houden. Meer weten? Lees onze privacyverklaring.