Diversiteit, gelijkheid en inclusie

Bij Professional Partners vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt. Op deze manier kan je het beste je werk doen, wetende dat je altijd bij ons terecht kunt en dat wij altijd achter én naast je staan. Professional Partners committeert zich aan de doelstelling om een divers en inclusief bedrijf te zijn. Om ook écht werk te maken van diversiteit op de werkvloer, hebben wij ons aangesloten bij SER diversiteit in bedrijf. Naast diversiteit vinden we inclusie minstens zo belangrijk. Wij streven naar een diverse groep met collega’s waar echt iedereen meetelt. Jij voelt je welkom. Dat is ons doel. 

Hoe wij dat doen?

Icons 03 (2)

Vaardigheid en kwaliteit

Wij werven op vaardigheid en kwaliteit

Icons Tekengebied 1 (2)

Betrokkenheid

Wij proberen alles te doen tegen discriminatie, intimidatie, pesten en buitensluiting op de werkvloer. Dit doen we door betrokken te zijn

Icons 02 (2)

Open gesprekken

Wij vinden het belangrijk dat je je verbonden voelt en stellen hier regelmatig vragen over tijdens onze tevredenheidsonderzoeken. Wij waarderen jouw input en prestaties

Poppetjes

Zero tolerance beleid

Wij voeren open gesprekken over wat jij nodig hebt om je prettig te voelen op het werk

"Wij waarderen jou om wie je bent, jouw vaardigheden en om jouw eigen perspectief"

Rogier van der Meer
Directeur

DSC1680 (1)

Interview met Yusuf

Wie ben je?
Ik ben Yusuf en ik ben Klantmanager Werk & Inkomen bij Professional Partners. Mijn familie komt uit Turkije en ik ben in Nederland geboren en getogen. Ik wil werken en leven in een omgeving waar ik niet als ‘anders’ gezien word. Dat is belangrijk omdat ik mijzelf wil zijn en volledig geaccepteerd wil worden om wie ik ben. Dat vind ik noodzakelijk want ik kom uit de LHBTI-gemeenschap.

Wat is jouw ervaring bij Professional Partners?
Ik vind het heel erg belangrijk dat wij actief zichtbaar zijn: onbekend maakt onbemind. De publieke sector speelt een grote rol in diversiteit en inclusie. Ze geven daarmee een duidelijk signaal naar mensen toe. Bij een pride-maand of bij een gebeurtenis moet de LHBTI-gemeenschap zichtbaar zijn. Het is ook vanuit het bedrijf, Professional Partners, dat we die zichtbaarheid kunnen versterken. Daarnaast moeten we ook mensen van kleur niet vergeten: ook zij moeten goed zichtbaar zijn, want ook bij hen: onbekend maakt onbemind. Het doet mij goed als persoon én ik vind het goed als een bedrijf iets doet aan inclusiviteit. Professional Partners en veel opdrachtgevers maken bekend waar ze voor staan: dat is heel fijn.

YUSUF WEBSITE

Als één van de eerste bedrijven in Nederland

Professional Partners tekende als een van de eerste bedrijven in Nederland de Charter Diversiteit, samen met het SER Diversiteit in Bedrijf in Den Haag. Hiermee geven wij aan dat diversiteit en inclusie van meerwaarde zijn en we ons hiervoor inzetten op onze werkvloer. Dit bekrachtigen wij door het gecommitteerd aangaan van de Charter én concreet uitvoering te geven aan onze doelen. Dit wordt breed gedragen door de directie en de projectleider diversiteit (op de foto Guido Stürtz en Sebastiaan Coops).

Diversiteit in bedrijf
Charter Website

Voel je ook thuis op jouw werk!

Ontdek onze vacatures en maak deel uit van een bedrijf dat waarde hecht aan ieders unieke achtergrond. Klik op de button en vind jouw perfecte carrièremogelijkheid.

Vacatures
×
Inloggen
×
Jouw favoriete vacatures
Cookie icon
Wij gebruiken cookies om de statistieken van onze site bij te houden. Meer weten? Lees onze privacyverklaring.