Richard Lemmens bij Professional Partners

Meer weten?

Richard kan je meer vertellen

Meer info

Vakgroep Werk & Inkomen

Richard
Lemmens

Meer weten over Richard?

Klik hier

088 031 35 35

 

Deel deze pagina

Samen zijn wij Professional Partners: Richard Lemmens - Vakgroepmanager Werk & Inkomen

Deel kort iets over jezelf

Mijn naam is Richard Lemmens, Ik ben 44 jaar en ik ben geboren en getogen in Sittard. Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening kwam ik in aanraking met het vakgebied van de Participatie (toen nog Abw). Dat beviel mij erg goed en na het afronden van mijn opleiding begon mijn loopbaan als bijstandsconsulent. Ik heb inmiddels veel verschillende functies binnen de afdeling Werk & Inkomen uitgevoerd. 

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin en/ of vrienden op pad. Daarnaast probeer ik regelmatig te fietsen. Lekker verstand op nul, stevig doortrappen en lekker met je kop in de wind. 

Wat is jouw rol binnen Professional Partners?

Ik werk sinds juni 2020 voor Professional Partners. Samen met de andere vakgroepmanagers (van de disciplines Jeugd, Wmo en Schuldhulpverlening) zorgen we ervoor dat onze professionals zich verder kunnen ontwikkelen. We geven verschillende Masterclasses (verdieping van vakkennis) en praktijkgerichte Workshops (aanleren of aanscherpen van vaardigheden). We weten namelijk dat onze professionals behoefte hebben aan doorontwikkeling in de breedste zin van het woord. En onze opdrachtgevers zijn natuurlijk ook op zoek naar goed gekwalificeerde professionals. Zo helpen we elkaar.

Daarnaast word ik nog ingehuurd door gemeentes om op projectbasis te ondersteunen binnen het vakgebied van de Participatiewet.

Het blijft ontzettend mooi werk om samen met collega’s anderen te helpen zodat zij weer de weg terug vinden om zichzelf in hun eigen levensbehoefte te kunnen voorzien. 

Mijn doelen? Onze professionals beter maken. Samen met de andere vakgroepmanagers de belangrijke ontwikkelingen in onze organisatie opnemen, zodat we allemaal up to date blijven.

Daarnaast samen met mijn collega’s in de detachering elke dag ons uiterste best doen om mensen en organisaties naar een hoger plan te brengen.    

Hoe haal je elke dag weer het beste uit jezelf?

Voor mij is het allerbelangrijkste dat je iets doet waar je energie van krijgt. Als je dan ook nog eens open staat om van anderen te leren, jouw eigen kennis en ervaring deelt en af en toe lol trapt, dan komt het wel goed. Daarnaast moet je ook durven en soms gewoon doen.

Professional Partners is een organisatie waar de focus ligt op jou als professional en als persoon. Wie ben je? Waar ben je goed in en wat zou je willen? De menselijke maat spreekt mij ontzettend aan. Als je hard werkt en daarvoor waardering ontvangt, werkt dat ontzettend motiverend. Je wordt gezien.

Wat zou je aan anderen willen meegeven?

Het is echt een leuk bedrijf om voor te mogen werken met fijne collega’s. Je mening en je inbreng wordt gewaardeerd en je mag ook fouten maken. Kom anders gewoon eens een kop koffie drinken.  

Ben je benieuwd wat we allemaal doen om jou de kans te geven om jezelf door te ontwikkelen? Bel of mail mij gerust.

Fijne dag en hopelijk tot binnenkort!

Meer weten? Neem contact met ons op.
Bel 088-031 3535 of stel hieronder je vraag.