Pauline Haak bij Professional Partners

Meer weten?

Pauline kan je meer vertellen

Meer info

Vakgroep Werk & Inkomen

Pauline
Haak

Meer weten over Pauline?

Klik hier

088 031 3535

 

Deel deze pagina

Samen zijn wij Professional Partners: Pauline Haak - Vakgroepleider Werk & Inkomen

Maak kennis met Pauline, onze vakgroepleider Werk & Inkomen.

Deel kort iets over jezelf

Mijn naam is Pauline, al weer 47 jaar oud. Ik heb op veel verschillende plekken gewoond, maar sinds 10 jaar geniet ik van een woning in het centrum van Delft.

Pas na een hele omweg ben ik terecht gekomen bij Professional Partners. Op mijn 19de ben ik eerst voor een paar jaar naar het buitenland vertrokken, waardoor ik pas veel later begon met een studie kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht en Leiden. Tot het jaar 2005 werkte ik onder andere voor musea, maar daarna heb ik de overstap gemaakt naar de sociaal juridische wetgeving en begon ik met een stage bij de gemeente Almere. Een stap waar ik tot heden geen spijt van heb gehad.

Wat doe ik allemaal als ik niet aan het werk ben? Het liefst zit ik hoog in de lucht in een klein vliegtuigje. Sinds enkele jaren hoef ik geen instructeur meer mee te nemen en mag ik zelf diverse type toestellen vliegen. Soms doe ik nog een poging om het zweefvliegbrevet erbij te halen, maar tijd, tijd, tijd. Het weekend is gewoon te kort.

Wat is jouw rol binnen Professional Partners?

Sinds september 2018 werk ik voor Professional Partners in de functie van consulent werk en inkomen. In de zomer van 2019 heb ik een training van 4 weken gegeven aan 7 nieuwe Young Professionals. Zij werken nu allemaal als consulent inkomen bij de gemeente Hoeksche Waard. Tot 1 juli 2020 begeleid ik de Young Professionals dagelijks op de werkvloer. Een enorm leuke opdracht. Het vergt van mij hele andere kwaliteiten dan alleen de uitvoering, dus ik moet mijzelf af en toe wel eens kritisch toespreken. Vraag ik niet teveel van anderen? Ben ik niet te kritisch? Leg ik het wel duidelijk genoeg uit? Tussendoor doe ik ook wat extra opdrachten zoals het geven van een workshop en/of masterclass.

Verder heb ik ook nog een rol in het OMT (ondersteunend management team). Sinds kort noemen we dit vakgroepen waarbij we meer aandacht willen geven aan onze eigen collega’s binnen ons eigen vakgebied. Onze eigen professionals zijn namelijk het allerbelangrijkste!

Hoe haal je elke dag weer het beste uit jezelf?

Ik heb bewust gekozen voor Professional Partners omdat ik de persoonlijke benadering belangrijk vind. Om mijzelf gemotiveerd te houden, heb ik steeds een nieuwe werkplek en omgeving nodig. Dat zorgt ervoor dat ik mijn grijze hersencellen aan het werk moet zetten, ook als de feitelijke werkzaamheden deels hetzelfde zijn.

Ik presteer ook beter als ik weet dat er een einddatum zit aan een opdracht.

Wat zou je aan anderen willen meegeven?

Dat je alles kunt, ook als dat onmogelijk lijkt. Ik zie het bij de Young Professionals elke dag. Sommigen komen uit volledig andere vakgebieden, hadden soms nog nooit gehoord van de Participatiewet of andere sociale wetgevingen. Maar in zeer korte tijd zijn ze gekomen tot zeer bekwame collega’s.

Vragen, opmerkingen of gewoon een goed gesprek? Dat kan altijd.

Meer weten? Neem contact met ons op.
Bel 088-031 3535 of stel hieronder je vraag.