Social Return

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Professional Partners staat Social Return altijd hoog op de agenda. Dit doen wij op diverse manieren. Wij zien de Social Return afspraken die we maken met onze opdrachtgevers niet als een verplichting, maar als een mooie kans om iets terug te doen voor de maatschappij. Door onze ruime expertise binnen het sociaal domein in te zetten kunnen wij op een zinvolle en vooral waardevolle manier invulling geven aan onze Social Return afspraken. Dit heeft geresulteerd in samenwerkingen waar we trots op mogen zijn, daarom vertellen we je daar met alle plezier meer over.  

Ons uitgangspunt voor de invulling van onze Social Return activiteiten zijn projecten die ècht impact maken. Zomaar iets doen willen wij niet. Daarom gaan we voordat we met een project starten uitgebreid in gesprek met de opdrachtgever om te achterhalen waar echt de behoefte ligt. Samen tot een duurzaam project komen is altijd het uitgangspunt. Bij deze projecten stopt onze maatschappelijke betrokkenheid nog niet. Zo worden onze personeelsgeschenken, drukwerk en lunches verzorgd door sociale werkvoorzieningen. Wanneer je iets samen kan doen, maakt dat het nòg mooier.

Social Return laat mij de wereld net even op een andere manier zien!

Sebastiaan Coops, Academy Manager bij Professional Partners, vertelt: "Bezig zijn met Social Return laat mij de wereld net even op een andere manier zien. Je werkt samen met mensen die jij iets kunt leren maar andersom ook. Ik heb ontzettend veel leuke ervaringen opgedaan bij de interessante projecten die wij hebben ontwikkeld. Het mooie is: het werkt echt! Door de projecten hebben wij in twee jaar meer dan 40 mensen aan een baan kunnen helpen!"

Dsc08338 2

Onze projecten

Traineeships

Wij werven actief medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zien wij een geschikte match? Dan nodigen we hen uit om deel te nemen aan een traineeship, om vervolgens bij ons in dienst te komen als Young Professional. Wij hebben de afgelopen jaren diverse kandidaten laten instromen tot onze traineeships. De traineeships van Professional Partners zijn bedoeld om Young Professionals op te leiden en te begeleiden tot zelfstandige vakbekwame consulenten in het sociaal domein. Na afronding van één van onze traineeships en het vergaren van de nodige kennis, maken zij veel meer kans op de arbeidsmarkt.

Bij ons houdt het niet op bij alleen het aanbieden van traineeships. Met het ontwikkelen van op maat gemaakte opleidingsprogramma’s voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgen wij dat deelnemers sterker staan en sneller weer aan een baan kunnen komen. De afgelopen periode hebben wij de volgende maatwerk-opleidingen uitgevoerd:  

Pexels Pixabay 261651

Formulierenbrigade: Stroomopwaarts

Na afronding van deze opleiding is de deelnemer vaardig in het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld algemene bijstand, bijzondere bijstand en terugvordering. Hiermee kunnen ze mensen die hier zelf moeite mee hebben ondersteunen bij het invullen van deze formulieren.

Nathalie is na het volgen van de training bij Professional Partners aan de slag gegaan bij Stroomopwaarts als Formulierenbrigadier: "Als front desk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen over zaken als de participatiewet. Door de training van Professional Partners kan ik daar de juiste informatie over geven."

6. Nathalie Stroomopwaards 700X0 C Default

Klantencontactcentrum opleiding: Zaanstad

Ook onze opleiding tot KCC-medewerker is gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben kandidaten opgeleid zodat ze zelfstandig aan de slag kunnen met de systemen van de gemeente en klanten goed te woord kunnen ‎‎staan.

"Professional Partners is een zeer fijne, bevlogen en deskundige samenwerkingspartner. We weten elkaar goed te bereiken, stemmen regelmatig af en kunnen zo ook echt met elkaar een meerwaarde creëren." Mariël Dekker is Adviseur SROI bij gemeente Zaanstad. 

Zaanstad

En nu verder...

Wij zijn uiteraard erg trots op onze Social Return inspanningen tot nu toe. Dat geeft ons energie om door te gaan. We zijn dan ook al druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten. Één van deze projecten waar we nu al enthousiast over zijn is ons Boostcamp.

Met het Boostcamp gaat Professionals Partners kandidaten die moeite hebben met het vinden van betaald werk ondersteunen in hun zoektocht. Onder leiding van een ervaren coach komen de deelnemers erachter wie ze zijn en wat ze kunnen bereiken. Hiermee geven wij de kandidaten een intrinsieke boost om verder te kunnen in hun zoektocht naar een passende baan. 

Stel jouw vraag!

Als je meer wilt weten over de invulling van Social Return binnen Professional Partners, vertelt ons team je er graag meer over.

×
Inloggen
×
Jouw favoriete vacatures
Cookie icon
Wij gebruiken cookies om de statistieken van onze site bij te houden. Meer weten? Lees onze privacyverklaring.